Varm o solig helg

Jaha, då är det måndag igen. 2 veckor kvar till semester! Det är bra konstigt egentligen. Jag är ju ledig största delen av veckan, men ändå ska det bli skönt att få semester. Antar att det är för att M oxå blir ledig. Jag kan faktiskt rymma hemifrån nån dag o bara vara mig själv för en stund :)

I helgen blev det roadtrip till Gävle o Sandviken. Jag o Alicia styrde kosan mot Gävle o hämtade upp Jempa o sen drog vi vidare mot Sandviken där lillasyster Stina hade fotbollscup. Fy fasen vad varmt det var! Inte avis på dom som spelade! Tittade bara på en match o den förlorade dom. Typiskt! Åkte sen tillbaka till Gävle o hem till Jempa så Alicia fick äta. Åkte sen ut till... stranden (kommer inte ihåg vad det hette) med ett gäng vänner o bekanta till Jenny o Kalle. Alicia var i sitt esse. Bad, sand o en massa folk att härja med. Kan inte bli bättre. Blev kvar en dryg timme innan vi styrde hemöver. Trötta, varma men lyckliga :)

På söndan var det ju inte direkt svalare så efter lunch åkte jag o lillan ut till M´s stuga i Skärså. Alicia fick bada igen o jag kan ju säga att hon brås inte på mig när det gäller att vara badsugen. Det finns ingen spärr på henne när det gäller bad. Hon skulle nog kunna bada hela dan, hela tiden om hon fick :) Så söt!

Såg i prognosen att vädret ska hålla i sig, kanske bli lite svalare mot helgen, men som det känns nu så är det helt okej. Hoppas bara att det som är nu inte är den sommaren vi får o så blir det inge mer. Nä, finväder hela sommaren vill vi ha!

Ska väl återgå till jobbet nu, lunchklockan börjar rinna ut. Kommer lite bilder ikväll från helgen.
Jobba lugnt!

Sooool!

Alicia tyckte det var morron när klockan stod på 5.03 imorse. Det tyckte inte jag o M! Trots det gick M upp o lät mig sova 2 timmar till. TACK!! Åsa var här en stund idag o busade i solen. Det är nästan att jag vill säga "fy" vad varmt det var, men jag gör det inte. Jag klagar inte på värmen.. :) När kvällen kom blev Alicia som förbytt. Jag har kunnat bytt henne mot en påse morötter.. Inget var bra o att jag skulle få laga mat tills M kom hem, det var ju inte att tänka på. Hon grät krokodiltårar o härjade men så fort jag lyfte upp henne var hon världens gladaste bejs. Satunge! :)

Imorrn ska jag o syster åka till Mohed o "palla" lite blommor hemma hos mamma :) Har ju fixat till några land ute men dom gapar tomma, så jag tänkte råda bot på det nu. Tur att jag har mor med mig, själv är jag tyvärr inte så begåvad med gröna fingrar. Men jag får väl lära mig..

I helgen jobbar M så det blir en sån där trökhelg igen. Fast på lördag ska jag o lillstintan på roadtrip. Det blir kul!

Sov så gott. Det blir nog snart sängdags på den här sidan stan. Nattinatti.

Sommar?!

Kan det var möjligt att sommaren kommit? *håller tummarna* Snacka om finväder! Vi har varit ute flera timmar idag. Det har varit så himla varmt, nästan för. Jag vet att man inte får säga det, men det är ju så svårt med lilla tösen. Vill inte klä henne för mycket i värmen, men måste ju samtidigt skydda henne från solen. Jaja, sommarn är (förhoppningsvis) lång så vi hinner väl lära oss :)

Har inte hänt mycket i livet på sistone, därför så dålig uppdatering. Har inte mycket mer att komma med nu heller, men jag tänkte visa att jag lever i alla fall. Snart är det semester o då kanske det händer mer.. :) Inte ens 3 veckor kvar o sen vankas det 6 veckors ledighet. Får väl se om jag o M går varann på nerverna innan dom veckorna är över eller hur det blir :)

Må så bra i sommarvärmen. Så länge den nu varar...

Bollnäs, bollnäs...

Det belv en Bollnästripp i söndags. Orkade dock bara med Rusta åsså kom M på att Albert & Herbert fanns, så vi åkte dit istället. Det var jättelänge sen jag var dit o massor med roliga saker fanns där nu. Förstås mycket strunt oxå men det blev en del braiga inköp.


Har länge letat efter nåt att hälla upp smaksatt flingsalt som vi fick för längesen.
Dom här burkarna passade perfekt.



Hittade 2 korgar med lock som jag letat till hallmöbeln.


2 "virkade" dukar fick oxå följa med hem. Har sett bild på att man kan sy såna på helt vanliga enfärgade kuddar. Det blev jättefint.
Så nu är det bara kuddarna som fattas :)


Igår var det jobb o... inte mycket mer.

Idag blev det Bollnäs igen :) Jempa var hemma så vi styrde kosan mot Rengsjö o Kicki. Skulle gå på Majas o fikade men hon öppnade "för sent" så då åkte vi till Bollnäs o åt lunch. Kollade in rea på Åhléns o Lindex. Tur att man har behärskning, annars skulle både det ena o andra få följa med hem til Alicias garderob :)

Nu blir det snart sängen tror jag. Bara skit på tvn o jobb imorrn så det blir nog kanske lite läsning i sängen.
Sov gott.

Fullspäckad lördag!

Alicia sov i egen säng hela natten igår!! Heelt otroligt! Efter frukost o doning tog jag o lillan en dusch.


Åkte sen in till stan o tog en premiärfika på Waynes med Mia o Bea. Det har ju varit öppet ett tag men det var premiär för oss :) Alicia var med M så jag fick över en timmes lugn o ro. Tack pappan! Sen bar det av ut till Mohed. Min pappsen har ju som bekant fyllt år så igår blev det en fika med hela familjen. Pappa fick en tröja som jag tror gillades. Det var/är ju Mohedsmarknad i helgen oxå. Dom obligatoriska marknadsremmarna köptes o sen fick Alicia åka karusell för första gången. Pappa klämde ner sig med henne o sen bar det av. Alicia satt som en stenstod hela tiden men jag tror det var lite skoj i alla fall :)




Sen in till stan o hämtade upp nåra kompisar till M åsså hem o tända grillen. Sen blev det god mat o lillan i säng innan jag avvek från gruppen. Tänkte att M skulle få en kväll för sig själv så jag höll mig på övervåningen. Blev sittande med nåra inredningsbloggar o akta´re va sugen jag blev på att pyssla. Kolla in här o få lite inspiration: litenbod o tidsmästarinnan. Tror verkligen det är nåt för dig mamma :) Blev i alla fall sittandes till nästan 12 innan jag skjutsade in fyllskallarna till stan :) M stannade hemma, Alicia behövde inte vara själv!! :)

Har varit lite stökigare inatt men Alicia sov i alla fall i eget rum ändå till kvart över 7!! Gillas! Frukost o diskning o röjning efter gårdagen. Hällde upp saft som jag gjorde igår. Var duktig igår. Gjorde både saft o sylt. Ibland överraskar jag t.o.m. mig själv. Ska snart ge tokan lite mat, sen tänkte vi åka till stora staden Bollnäs. Ta en sväng på Rusta, kanske Karlssons o kolla om Kicki o Stefan är hemma så vi kan bjuda in oss på en kopp kaffe :) SÅÅ tråkigt väder idag så man måste ju bara göra nåt. Jag vet hur du känner Bea!

Ha det så bra det går i regnvädret!


..

Hallojsan! Jag har ont i maggen. Friterat till middag o kaffe till efterrätt, då får man skylla sig själv :(

Jäkla pissväder har vi oxå! O till råga på allt ska det hålla på ett tag verkar det som. Jag vill ju vara ute o dona juh! Det enda positiva är att vi blir av med lite pollen. Det är bra!

Jaha, så är man ett år äldre oxå! Fick spikmatta av M o Alicia o jag måste väl erkänna att jag varit lite skeptisk o tyckte att det är säkert bara en "fluga", men fy vad skön den är. Eller nja... ni förstår vad jag menar. Låg häromkvällen på den ca 20 minuter o kände att jag höll på att somna. Tog bort mattan o däckade totalt! Jag var knappt medveten om att M kom in med Alicia som vaknade en timme senare. Jag hade knappt varit kontaktbar sa M o hade somnat om direkt. Vaknade efter ytterligare en timme o kände mig helt snurrig.

Hade flickorna på fika oxå på söndag. Fick halsband o vanilj-ljus av Mia o Bea. Aromamassage av Jempa, Stina o Vera. Underbara må-bra presenter. Åh, vad jag tycker om o fylla år :)

Imorrn fyller min pappsen år. Han ska oxå få en spikmatta, tror inte han läser så därför törs jag skriva det :) Av mig o familjen ska han få en tröja. Varför blir det alltid så "tråkiga" presenter till papporna?! Kläder, verktyg eller böcker brukar det bli till min pappa i alla fall o det är väl inte spännande kanske.

Nä, nu är matchen snart slut så nu blir det nog nattinatti snart. Så himla trött o seg idag. Skyller på vädret! :)

Du gamla du fria...

Proppmätt! Om man får svära om mat så säger jag: Fy faan va jag är mätt! Men det var det värt. Har ätit årets första färskpotatis såhär på nationaldan. Inte helt fel! Ugnsstekt färskpotatis, stekt kryddkorv (salsiccia), massa god sallad, sås, bröd o bubbel (citronvatten alltså :)). Smaskens! Alicia hjälpte till att lägga potatisarna i formen. Men det var busiga potatisar! Dom smet ner på golvet heeela tiden :)


Tidigare idag var familjen hit o firade. Fick en massa skojiga saker: goa lillasyster hade bakat muffins o 2 sorters kakor (har provsmakat nu på kvällen, mmm...), den andra goa lillasystern hade arrangerat en stor kruka med växter att ha ute, av mor o far fick jag picknickkorg, dessertskedar, 2 fröpåsar (sallad), flugskydd (att ha över kakfatet) o ett litet miniväxthus. Så nu är det bara att plantera. Toppensaker!




Som tack för presenterna bjöd jag på Cheesecake (det blev så till slut..) o mixade hallon till. Det blev faktiskt riktigt gott! Inte som jag tänkt mig, men gott :) Nu har jag gjort det en gång o vet vad jag vill göra annorlunda nästa gång.



Har nu avslutat nationaldagen med att titta på fotboll. O det vet vi ju alla hur det gick :( Är inte lika kul att se på sånt längre. Vet inte om det är jag som tappat intresset eller om det bara är trist för att dom spelar så uselt?

Nåja, nu ska jag lägga mig och sova så jag är i form för kalasandet imorrn. Puss o kram till alla där ute.

Snälla väder, bli bättre.

Lika blåsigt idag :( Jag som egentligen inte är nån ute-människa egentligen känner att jag klättrar på väggarna i det här skitvädret. Antar att det är för Alicias skull mest, hon erkligen äälskar att vara ute. Åsså är det ett sätt att roa en stund oxå att gå ut så hon får kika på alla barn som oftast är ute. Nu på kvällen har ju i alla fall solen kommit så förhoppningsvis blir det lite finare imorrn.

Imorrn kommer mamsen o pappsen o resten av familjen o firar, dom kan inte på söndag. Velar fram o tebax vad jag ska bjuda på för nåt. Orkar inte baka o fixa en massa men vill ändå bjuda på nåt skoj. Funderar på en cheesecake men det var så längesen jag gjorde så jag kommer inte ihåg hur man gör. Kan ju självklart leta fram på nätet, men det känns lite tråkigt att bara bjuda på det... Nåja, jag har ju ända till imorrn att fundera :)

Idag har Alicia för första gången somnat i egen säng, själv!! Motvilligt visserligen men... :) Vi har ju börjat ligga inne hos henne när hon ska sova o det går faktiskt bra. Men idag trilskades hon o kastade napp o snuttis på golvet så jag tröttnade o gick ut. Hon grinade o protesterade flera minuter så jag gick in o gav henne snuttisen (som låg på golvet igen), lade ner henne i sängen o gick ut igen. Efter bara nån minut igen blev det tyst så jag trodde nästan hon tuppat av. Men hör o häpna, hon hade somnat! Antar att jag gjorde nån variant av den berömda 5-minutersmetoden :) Så länge jag hör att hon inte är ledsen när hon skriker (mest är hon bara förbaskad, det hörs) så antar jag att hon inte lider av att protestera o skrika. Även om det känns hemskt...

Ska leta lite gottiga recept nu. Har ni nåt att dela med er så vet ni var jag finns :)

Bortblåst!

Vilket jädra blåsväder! Snacka om blåsigt idag! Men gud så skönt att det kommit lite regn. Det tycker gräsmattan o alla bär i skogen om. Ska ut o plocka riktigt mycket bär i sommar. Alicia ääälskar ju bär så det vill till att vi fyller på förråden :)

Här njuts det av hallon.

Min lista som jag skulle beta av gick det väl sådär med idag. Det regnade ute så putsa fönster kunde jag inte göra. Insidan hade jag ju kunna ta, men.. Nä... Torka golv var det tur att jag inte gjorde för Alicia fick springa med rumpan bar en stund innan pyjamas-dags o kissade in revir, inte bara en utan TVÅ gånger. Så imorrn måste jag torka golv! Snickeri o andra funderingar får vänta till en solig dag :) Men vi tapetserade faktiskt klart den sista vådeni hallen, som av nån anledning inte blivit uppsatt. Åsså var jag faktiskt på Glössbo möbler o hittade krokar till gardinupphängning i hallen o började faktiskt sy på en gardin dit ut. Nåja, det är en dag imorrn oxå. O då jobbar M 9-21 så då är det bra att ha nåt att pyssla med. Förhoppningsvis är det lite roligare väder så jag kan ta med skruttan ut o busa lite. Är så tråkigt när det bara blir innesittande.

Någon som möjligen har en trä-hammock som dom vill göra sig av med. Skulle vilja ha en vit fin på den blivande "altanen" på framsidan. Tänk att gunga loss i en sån på kvällen med en bra bok. Mmm.. Ska kika på Blocket ifall det dykt upp nån. Baj baj,

Att göra:

Huvet mår bättre! Känner mig hängig allmänt men inte så ont i skallen i alla fall. Hoppas det var nåt tillfälligt.

Imorrn har jag en lång lista på saker som borde göras. Borde putsa fönster, torka golv, bygga en blomlåda, fundera på garderobskonstruktion.... Förmodligen kommer jag så långt som till att diska undan lite o sen tröttnar jag. Men jag ska verkligen försöka ta tag i lite. Mår ju så mycket bättre när saker blir gjorda. Känner mig duktig då! :)

Nä, nattinatti. Det är en dag imorrn oxå!

Inget jobb!

Det bidde inge jobb idag. Hade jätte-huvudvärk igår kväll. Tog en tablett, lade mig o tänkte inget mer på det. Hade fortfarande huvudvärk imorse när jag vaknade o kände väl att det inte var värt att släpa sig till jobbet o pinas. Sitta o vara trevlig i telefonen med huvudbank hoppade jag gärna över. Så då blev det hemmadag med hela familjen istället. Även om jag inte direkt varit uppe o alert. M o dotter har åkt in till stan så nu ska jag krypa ner i soffan o vila skallen lite.

Jahaja, i helgen blir det då kalas. Kom på idag att man kanske skulle bjuda på nåt! Hm, hade väl inte tänkt på det riktigt. Men men, orkar nog inte med nåt storbak dirket. Har kanske nåt gammalt ligger i frysen :) Närå, jag har lite idéer, så ni som kommer törs smaka på det som bjuds utan att vara rädd för magplågor. Söndag klockan 12, cirka omkring, står fikat framdukat så då är det bara att dyka upp. O man behöver faktiskt inte ha present med sig. Kom bara o fika, det räcker :)

Nä, ska passa på o vila lite nu innan virvelvinden kommer hem igen :)
Kramar.

..

Måndag = jobb! Trökigt, men tycker nog ändå det går bättre o bättre. Har väl börjat finna mig i skiten :) Har dock svårt att se att det ska bli nån heltid i dom lokalerna. Men som sagt så får vi se hur det går...

Blev lite röjning i förrådet igår. Hur 17 kan det vara möjligt att man samlar på sig infernaliskt mycket skit på så kort tid. Eller mycket o mycket, men att man lyckas sprida det omkring sig på det viset. Nu blev det lite bättre i alla fall. Fortfarande några såna berömda "ska-kolla-i-sen"-lådor. Sommarn är lång :)

Vi har börjat skola in Alicia i egen säng. Vi har ställt in en extrasäng i hennes rum som vi lägger oss i då hon ska sova. På så sätt somnar hon faktiskt i sin egen säng o sover bättre på nattn oxå verkar det som. Får väl hålla på så ett tag nu så får vi prova sen att hon ska somna helt själv. Skönt att få sängen för sig själv o slippa det här varje natt :)

Fast det är ju bra mysigt oxå...

Imorrn skjutsar jag o lillan M till jobbet, Måste på Apoteket o köpa nässprej. SÅ less på att vara snorig. Har trott att det varit förkylning, var nog det till en början, men nu tror jag banne mig det är pollen eller gräs eller nåt. Så nässpray o Kappahl står på schemat imorrn. Halva reapriset, det får man inte missa. Alltså, nu är det hemmfruvarning på mig känner jag. Styr dagen efter en klädrea. Jaja, vad gör man inte?! Man är väl ekonom :) Dotra med:

"Hm, undrar om jag har så det räcker till en påse majskrokar...?"

Nä, nu ska jag nog krypa ner i sängen med en bra bok. Var ett tag sen jag läste nåt igen. Måste leta nåt bra att börja med bara. Nattinatt.

RSS 2.0