Å ett sånt barn!

Ojojoj, här händer det grejer!! Liten galen flicka. Mera vild än tam. Säljes, alternativt bytes mot en lugn stund :) Alicia har lärt sig klättra! Det börjades med rumsbordet. Ganska lågt, perfekt klättringshöjd! Nu har vi övergått till fåtöljen o försöker oss på soffan. Jag kommer bli gråhårig i förtid! :) Livlig är då bara förnamnet, men ack så underbar hon är.

 
 

Hon är oxå duktig på att klättra upp i trappan, mot grinden. Dessvärre, tycker hon, går det inte lika bra att komma ner. Utomordentligt bra barnvakt. Man vet vart man har henne :)



Idag har Alicia premiär"badat". UTE! I havet! I 15-gradigt vatten! Att hon skulle bli så lik sin pappa. M hoppade i o badade idag när vi var ute i Skärså. Alicia, som är galen i vatten, ville oxå i. Hon sträckte sig efter M o nickade. Jaa, jag vill oxå i. Tänkte att: okej: "Låt henne doppa fötterna". När hon väl kommit så långt var det omöjligt att stoppa henne. Hon satte sig på huk (fortfarande fullt påklädd) o stänkte för allt vad hon var värd. Kläderna kunde vi nästan vrida ur efteråt, men det var det värt. Hon var lycklig!

Imorrn är det Mors Dag! Jag är mamma nu, hmm undrar om jag får nåt fint? :) Jag har för en gångs skull kommit på nåt skoj till min mamma som jag har skickat efter. Tror ni det hann komma i tid ?! Näärå. Jag beställde för över en vecka sen o det brukar komma på nån dag därifrån. Men icke så nicke. Jaja, får väl berätta att hon får nåt i efterskott då.

Nä, sängen nu. Lillasyster ska konfirmeras imorrn oxå o jag tror inte prällen uppskattar snarkningar i kyrkan :) Nattinatt.

Kalasdag

Igår Vårusades det. Fast rusa o rusa..?! Jag, Mia o Jempa tog en rask prommis istället och pratade ikapp oss om varandras liv. Attans vad jag saknar mina flickvänner ibland! Det är inte samma sak att prata i telefon även om det oxå funkar. Men att träffas sådär o snacka goja, det är livet det. Får nog lov att styra upp en tjejkväll snart, det märker ju jag det!! :)

Idag har vi varit på kalas, jag o Alicia. Bea fyllde år så det vankades fruktsallad i grannområdet. Mycket trevligt. Alicia fick en ny kamrat i lilla missen Tiger. Han tyckte det var jättemysigt att kramas med Alicia. Synd bara att tösen är lite vinglig på fossingarna. Det blev en o annan tackling :) Det blev ett lite oförberett kalas, så jag hann lixom inte handla present så det blev till att sno ihop en limpa att ta med. Kändes lite tokigt, som att: "titta va duktig jag är på att baka!" Men jag tror att det uppskattades :) Lite annorlunda i alla fall.

Imorrn vankades det jobb igen. M är tvungen att jobba eftersom han får vara ledig på torsdag (krisi himmelsfärd) så då får lillan vara hos farmor på eftermiddan (M börjar inte förrän 1) åsså hämtar jag efter 5 när jag har slutat. Det ska nog gå alldeles utmärkt det!

Nån som har nåt bra tips på saker att göra eller se på Västkusten. Blir nog kanske en tripp ner i sommar. Tänkte åka o fylla bilen på Ullared åsså kanske åka över til Danmark en sväng. Så har ni nåt roligt att göra där nere så är tips välkomna!

Nä, ska snubbla i säng nu. Gonatt.

Skitvecka!

Det har inte varit nån bra vecka. Vaknat flera mornar med huvudvärk o mått illa nåra dar. Vet inte om det är nån sjuka eller om jag känner av lite magkatarr? Brukar ju kunna göra det när jag stressar upp mig. Jag har ju egentligen inget att vara stressad över just nu, men det kan ju lätt bli så ändå ibland :( Blir lite tokig o stressad över att inget händer här hemma. Jag har länge skämtat om att "det är långt till midsommar" angående att våran hall aldrig blir klar. Hoppsan, det är bara en månad till midsommar o närå, ingen färdig hall så långt ögat kan nå... Det är inte mycket kvar men tillräckligt för att vi förmodligen inte ska bli klar till midsommar. Såna fåniga saker, tillsammans med lite till, räcker för att min mage ska kapsejsa. Blir så less att jag ska vara tvungen att ha så stora krav på mig själv, det är inte hela världen om det är stökigt hemma, eller om inte diskmaskinen plockas ur på en gång, eller om det är fullt med tvättkorgen. Men ändå, käner jag att allt det där skulle ha gjorts. O tyvärr bor jag inte med nån som känner samma som mig. O eftersom jag är så bra på att be om hjälp (nä, jag vet...) så gör jag det själv o stressar upp mig över det jag inte hinner/orkar. Skit oxå! Måste försöka tänka om, annars kommer det bli jobbigt när jag ska börja jobba "på riktigt". Då kommer absolut inte tiden räcka till.

Släpp det där nu!! Imorrn är det Vårrusdags. Tittade tyvärr in på yr.no (vädersajt) o det ska tydligen bli regn. Typiskt. Jag som tänkte ta med Alicia o promenera runt, men blir det dåligt väder så blir det inget av med det. Men det är väl bara att vänta o se. Behöver ju inte bestämma nu.

I torsdags var det ettårskoll med Alicia. Hon växer så det knakar: 9,6 kg o 76,2 cm stor är hon tösen. Sprutor fick hon oxå o det var INTE populärt. Skrek som en stucken gris stackarn, men det gick över lika fort igen :)

Kom ju på att jag glömt lägga ut bilder på mitt "projekt". Det var ju inget jättejobb o har varit klart länge, men minnet... :) Jag har ju varit på jakt efter en hallmöbel. Nåt att sitta på när man tar på sig skorna o så. Har inte hittat nåt jag gillat, då kläckte M den smarta idén att sätta in stolar. Helt enkelt o såhär fint blev det.

 FÖRE, fin då oxå


 EFTER

Det är meningen att den som står där nu ska få en kompis, men jag har inte hittat nån mer stol jag gillar.

Nä, ska njuta lite av ensamheten en stund till nu. Alicia är lämnad i Mohed o M jobbar till 9 = egentid. Gillar!!



Alicia ääälskar hallon :)

Måndag

Långt mellan inkommande samtal o tätt mellan gäspningarna. Så ser det ut just nu :) Fy vad lång dagen blir när det inte ringer nåt, men nu är det ju "bara" 2 timmar kvar i alla fall. Hoppas det inte blir alltför tjatiga kunder här på slutet. *håller tummarna*

I helgen var det ju städning på området. Långt från alla hjälptes åt men det gick ändå bra o fint blev det. Vi klippte buskar som hade fått växa fritt sen dom planterades tror jag. Skulle ju ha tagit före- och efterbilder men glömde bort det. Dom krympte till halv storlek o helt plötsligt såg man över dom till resten av lekparken. När vi var klar på området fortsatte jag med egna huset. Började på att måla allt det vita runt dörrar o fönster. Akta´re vad fräscht det blev. Det skulle tydligen vara vitt o inte halvgul-grått som det var innan :) Målade oxå på det träfärgade på nya hallen som vi inte hann måla innan vintern. Åh, det blir så fint! Hoppas lusten hänger i ett tag så jag vill fortsätta nu så det blir klart nån gång.

Ikväll ska vi åka ut till Mohed o hämta stumpan. I vanliga fall kommer ju min mamsen in med henne men idag behövde hon vara hemma. Helt okej! Bjuden på mat skulle vi bli oxå, mums.

Nä, rasten är slut o jag måste väl återgå!

Gävla dag

Idag har vi varit i stora staden Gävle. Ätit gott, myst o faktiskt inte spenderat alltför många slantar. Fyndade 2 solhattar åt lillan, ett hjärta åt min mamma (schh, hon har inte fått det än...) o 2 stenar med ord på åt mig själv. Hittade oxå en liten mjölkkanna som jag letat efter länge. 12:- på Ove´s, kan ju inte bli billigare ens på loppis. M blev utan :) Lyckad dag med andra ord.

Imorrn är det städdag på området. "Alla" ska dra sitt strå till stacken med krattning sopning o allmän röjning. Tyvärr är det alltifrån alla som kommer, som vanligt. Hoppas på finväder i alla fall, så mycket trevligare då. Förra året det var städning, hade det lite tidigare då, var jag höggravid o sådär lagom smidig. Antar att jag kommer orka lite mer imorrn. Fast det ska man kanske inte vara så säker på :)

Nä, dagen har varit lång, inte van att köra bil så ögonen känns fulla med grus. Så nu är det sängen som gäller. M kollar på trökhockey o inte fanns det nåt annat som lockade heller så gonatt på er.

Gungande galning

Idag har det väl varit konstigt väder. TOKsoligt på morronen och TOKregn på kvällen!! Måste ju säga att gillade morronen bättre. Var ut i sandlådan men Sofia o Flisan en stund. SÅÅ mysigt nu när man kan vara ute i solen o leka. Alicia älskar verkligen att vara ute. Idag kom hon på att man kunde äta sand! Smart unge?! Nja.. Bäst var när hon skulle "dricka" ur hinken full i sand. Gissa om hon blev full i sand!? Hon spottade o fräste o när vi kom in hade hon tom sand innanför blöjan. Vad säger man..? Hon har ju tidigare inte varit så förtjust i att gunga men igår hade M varit ute med henne o nu hade hon tydligen kommit på "grejen".

 


Hon tyckte det var SÅÅ kul!!

Imorrn bär det av till södre breddgrader. Till stora staden Gävle :) Jag o lillan o förmodligen systeryster. Har inga pengar o ska inte shoppa men skönt att komma iväg o göra nåt bara. Man blir lätt lite instängd när man är hemma med lillstumpan. Det är ju inte bara att sticka iväg. Det ska vara vagn o blöjor o mat o.... Menmen... Antar att det är självförvållat :)

Lillan sover o M jobbar en halvtimme till. Så nu ska jag passa på att njuta av lugnet en stund till.

Det är bra nu...

Har inte varit muntergök direkt dom sista dagarna. Har inte haft lust o ork att sätta mig här o beklaga mig. Ska heller inte göra det nu men måste bara säga att det är bättre nu. Det ordnar sig nog ska jag se.

Utlovade ju lite kalasbilder förra gången jag skrev, så något försent kommer här lite gosaker :)

      

Kalashelg!

Nu har vi kalasat i dagarna 2 o inte är det över än. Imorrn kommer svärmor, svåger o nåra till på M´s sida. Men sen tror jag det är klart. Så då är det väl bara att börja baka igen för snart blir ju jag gammal :) Har varit himla mysigt i alla fall. Stumpan har fått massa fint o mysigt. Faktiskt mycket bra saker. Inte så mycket leksaker utan mest nytto-saker, mamma-saker :) Kläder, böcker o sånt där´nt. Ska ladda in lite bilder så kommer det såna senare. Alicia åt sin första tårta, var väl sådär att döma av minen. Man riktigt såg hur det ryste ändå från tårna upp i håret. Nä, tacka vet ja vatten o rödvinbär som vi gick över till ganska snart. Det mina vänner, det är festmat det! :)

Har inte hunnit med så mycket annat hittills i helgen. Det har ju visserligen varit sista april juh! Då var syster o Jempa hit med sina odågor. Vi grillade (grabbarna grillade o flickorna satt i köket), åt massor, spelade TV-spel (återigen grabbarna) o pratade skit (det får nog vi flicks ta på oss). Söderhamns-skvallrade lite, tänk vad mycket som kan hända i en så liten by! :)

Nä, nu ska jag gå o försöka få i mig lite riktig mat. Av nån anledning blir det mest kakor o tårta som får plats när det är kalas. Maten prioriteras liksom bort :) Återkommer i kväll med lite bilder.

Må så gott!

RSS 2.0