Full fart mot helgen.

Upptäckte att en liten gadd är på väg på lillan. Nu har jag en förklaring på varför hon vägrat sova nån annanstans än inne hos oss 2 nätter i rad :) Förhoppningsvis sover hon i sin egen säng inatt. Det är lixom lite svårt att sova när man får en fot mellan revbenen lite då o då.

Har inte hänt mycket idag. Vi var på Mariagården på förmiddan o idag fick M följa med oxå. Åkte förbi på affärn i Söderala o åt lunch där med mamma o pappa. Åkte sen bara hem o donade. Tvätta, diska o plocka undan efter tokan som är värre än en virvelvind ibland. Vanliga vardagssysslor helt enkelt.


Vad gör man inte för att roa sin busiga bebbe?! Igår var det vatten o leksaker i bidén, idag var det bestickslådan som fick agera "barnvakt" :)

Morgondagen är än så länge orörd. Eventuellt kommer tant Jempa hem o leker med oss, men jag har inte fått tag på henne så jag vet inte än. Svara i telefonen människa!! :)

Snart kommer pappan i familjen hem o då ska jag gå o lägga mig. Är trött så ögonen går i kors men tänkte vara go´ o vänta upp i alla fall tills han kommer.

Måtte sommar´n komma snart!

Idag har det varit sådär härligt soligt o fint. Men aktare vad det blåste kallt. Jag o lillan var ute o promenixade en sväng efter lunch men det var då inte skönt. Det blev bara en knapp halvtimme o sen fick Alicia stå ute själv o sova. I lä! Jag gick in o bakade lite istället. 2 sorter närmare ett 1-årskalas. Fy vad tiden går fort.

Usch, jag vet inte vad det är med mig ett tag nu. Jag blir inte pigg. Solen skiner o självklart är man pigg för stunden, men ändå känns allt segt o trögt. Händer ingenting här hemma o det känns som om jag går i dvala. Tror det är dags för sommar o semester nu. Jag behöver lite barn-avlastning av M. Skulle behöva lägga mig lite tidigare på kvällarna oxå men det är ju liksom enda tiden på dygnet när det är lugnt.

Jaja, det går ju mot rätt säsong i alla fall o i år ska jag börja dona i tid i trädgårn o inte komma på i augusti att "man kanske skulle ha planterat nåt" :) Blir väl lite stökigt med en lillstinta som knatar omkring o ska lägga sig i men jag håller på o letar galon-byxor åt henne så hon ska nog kunna vara med o gräva hon å :)

Nu bidde det kväller.
Nattinatti.

Lång dag.

Hejhej! Idag har det varit en händelserik dag. Dagen började 05.54. Då var det morgon konstaterade Alicia. Tog in henne i vår säng så jag o M kunde morna oss lite. Sen frukost o allmän röjning på nedervåningen. Åkte sen med Flisan o Sofia till Söderala o badade. SÅ mysigt! Flickorna verkade trivas som fiskar i just vattnet :)







Alicia lärde sig både att simma o hoppa från kanten. Smart tjej det där :)


När vi kom hem fick vi finbesök från stora staden Gävle. Jenny o Kalle kom förbi. Jag hade gjort mig till o bakad gluten- och laktosfria muffins åsså bränner jag hela skiten. Jaja, vi åt av dom som var minst brända o när man hade grädde o jordgubbar till så märktes det knappt :)

Skjutsade sen ut lillan till Mohed, det är ju jobbtajm imorrn igen så... När vi kom hem åt jag o M "middag": Ost o kex :) Hinner ju aldrig äta det när monstret är hemma så då passade vi på ikväll. O skulle vi först ha ätit mat så skulle vi ju inte orkat äta någe gotta så då blev det kex till middag. Tittade samtidigt på en ruskigt bra film; Slumdog Millionaire! Längesen vi såg en så bra men samtidigt hemsk film. Jag fick ont i magen av den. Ni som sett den vet vad jag menar. Ni som inte gjort det, se den på bio eller sno den av grannen, gör vad som helst bara ni får se den!

Nu är det sängen som gäller om jag ska orka imorrn. Ha det gott.

Yr i bollen

Åh, jag är helt slut! Har fått massage av M o käner mig helt yr i skallen. Jag får så ont i huvet när jag jobbar. Antar att jag sitter o spänner mig eller så är det att jag sitter framför datorn som gör att jag har huvudvärk varje måndag. Mindre skoj :(

Stumpan klockade in strax efter 7 helt utmattad. Då hade hon inte sovit sen vid 2-snåret så hon var skapligt sömnig :) Hon är så omöjlig ett tag när det gäller att sova. Tyvärr så tror jag hon har ärvt sitt sovsinne från sin mor när hon var liten. Jag behövde inte heller sova tyckte jag, till mina föräldrars stora förtret. Nu får jag igen. Hoppas att det bara är en fas som går över, on har ju varit så duktig att sova! Men hon är go´ oxå :) Hon har ju börjat knata omkring lite härhemma. Mest med hjälp av gå-vagn, men mer o mer försöker hon ta nåt steg på egen hand.. eller fot kanske man säger :)



Åh, vad jag längtar efter våren o sommaren! Skönt att det regnade idag så försvann det massor med snö. Allt känns så mycket lättare när det är sol o ljust. Att slippa sätta på sig en massa kläder, slippa sätta på Alicia en massa kläder, sola o bada o stöka runt i trägårn med lillpluttan. Det ska bli så mysigt. Hoppas bara det blir en bra o solig sommar.

Sovdags nu. Ha det gott o dröm om slott. Eller nåt :)

O självklart kan vi dejta i helgen J  ;)

Slut för idag!

Så var det slut för idag. Tänk vilken tur man har ibland när man får dagens värsta kund åsså råkar jag (det var verkligen inte meningen) lägga på luren. Gissa om det var skönt, men stackars den som får honom efter mig, han var sådär lagon go o gla`.

Sitter o väntar på skjuts nu. Sen ska jag hem o kramas med en go o bråkig tjej :) Somnar hon tid kanske jag återkommer.

Ha en lugn o skön kväll.
Kramar om er allihop.

Festivalyra!

Så har man kollat på ytterligare en festival o förundrats över hur svenska folket röstat. Trodde inte Malena skulle vinna. Tyckte visserligen låten var bra o tror nog den har chans ute i europa men trodde inte den skulle vara favorit. Såg ni förresten Måns´ min när han fick dom låga tittarrösterna. Han trodde nog han var favorit o det trodde nog jag å. Trodde nog han var den som skulle ta hem det hela, men ack så fel man kan ha :)

Alicia kämpade länge o väl men när alla bidragen var sjungna så orkade hon inte dansa mer :) Hon sov en sen middag på eftermiddan så då blev det som blev o ingen sömn förrän nästan halv 10.
 Alicia hejade på af Ugglas :)

Igår var ju jag o kikade på Glössbo möbler. Det blev faktiskt en liten fönsterlampa till hallen. Det fanns SÅ mycket fint men den här blev det:





Jag har även varit lite på jakt efter en mysig lampa till Alicias rum. O direkt innanför ingången hittade jag den!





Passade perfekt ju! Har kollat på den här lampan där förr men då kostade den 615:- vilket jag tyckte var lite häftigt. Nu var den på rea, 150 riksdaler! Passade mycket bättre!

Nä, nu ropar sängen. Hoppas tokan sover längre än i morse, kvart över 5 *gäsp*
Natti natt.

Min fina hall.

Nu har lillan somnat. Det är bara att hålla tummarna att hon sover hela natten. Hon har varit jollig hela veckan, vill sitta i knä o vara med hela tiden. Hon gosar in sig o ska vara nära. Antar att det är nån fas som hon ska genom, men det känns så jobbigt för henne när hon är så orolig hela tiden.

Har nu knäppt kort på min fina hall. Jag har letat några före-bilder men eftersom det lixom inte fanns nån hall från början så blir det lite steg-för-steg-bilder istället. Enjoy! :)

Morfar o M lägger grunden till vår nya hall.

Pappa o snickar-Anders bygger stomme.

Så här såg det ut inifrån förr, innan vi flyttade ytterdörren. O innan vi bytte matta.

Här är ytterdörren flyttad o pappa hjälper till med att lägga innergolvet.

Så här ser det nu sen vi fick in nya mattan, SÅ mycket finare! Kaoset i förgrunden är bevis för att Alicia "Hurricane" Ahlander är i farten :)

Och här är panelen uppe o nya tapeterna på plats. Fönstret ska vitmålas, men det får bli till våren när vi kan ha fönstret öppet utan att frysa ihjäl.

Nog måste ni väl hålla med om att det blir en skaplig förändring?! Imorrn ska jag o syster åka på Glössbo möbler. Vi fick varsitt pressentkort där i julklapp så nu får vi se om jag hittar nåt fint till hallen :) Brukar finnas mycket fint där så det ska nog inte vara något problem att göra slut på det presentkortet.

Annars då? Jag vet att det var massor med dagar sen jag skrev senast men det har lixom aldrig blivit tid åsså har inte riktigt lusten fallit in så då blir det så. Och vissa säger att jag kan vara lite vrång.. Lögnare :) Men visst, känner jag att jag har nåt jag måste göra då blir det helst inte av alls. Och så har det varit lite med bloggandet nu ett tag. Hoppas det vänder för jag tycker verkligen det är tokroligt att skriva o läsa andras bloggar.

Ska krypa i säng nu så jag hinner med nån timmes sömn ifall att Alicia drar igång inatt igen.
Sov gott.

SÖMNIG

Vilken natt det har varit! Alicia somnade som vanligt vid 8-snåret, inget konstigt. Sen började det! Hon vaknade vid 12 o ville inte somna om. Vi provade lägga henne inne hos oss, men då skulle hon bara leka. Lade vi henne i hennes säng var hon lessen o förtvivlad. Det slutade med att M gick ner o satte sig med henne framför TVn. Till slut somnade hon o vid 1 kom han upp. Så fort han lade henne i sängen var hon klarvaken o förtvivlat lessen igen. Då tog jag över, eftersom M skulle jobba idag. Vi gick ner till soffan, men hon ville då rakt inte somna om. Så länge jag gick omkring o bar på henne slappnade hon av o höll på att somna, men hon är ju inte fjäderlätt så när jag försökte sätta mig då reageade hon på en gång. Till slut somnade hon o vid halv 3 gick jag upp. Samma sak igen, så fort hon kom ner i sängen så vaknade hon! Då fick det vara nog, jag bäddade i rumssoffan! Alicia somnade efter en stund men jag, som brukar kunna somna med henne i knät, var klarvaken. Eller, nja.. Jag var toktrött, men hittade ingen skön ställning att sitta i. Strax före 5 gav jag upp o gjorde ett sista försök o dra mig baklänges, hon somnade i sängen! Bara för att vakna 1 timme o 15 minuter senare. Men då gick M upp o jag kunde sova vidare en stund.

Att lite sömn, eller snarare sömnbrist kan få en ur balans så hemskt. Som tur var så när jag åkte till mor o far på jobbet så erbjöd dom sig att låna hem Alicia så jag kunde åka hem o lägga mig en stund. Så nu har jag vilat o sovit i soffan en stund o börjar känna mig som människa. Jag vet inte när jag senast hade en sån skön dag. Fastän man är mamma o avgudar sin dotter så är det faktiskt skönt att få vara själv o slöa i soffan en hel dag. Vet inte när det hände senast!? Så tack i massor mamsen o papsen!

Åh, vi har tapetserat hallen nu! En bit i alla fall o det blir så fint, så fint! Jag blir nästan gråtfärdig. Vi hittade tapet till slut, 99:-/rulle på Rusta. SÅ fin! O SÅ billig! :) Ska knäppa kort senare o lägga ut så ni får se hur det blir. Men så här ser tapeten ut i alla fall.


Ska gå o äta lite nu innan virvelvinden kommer hem. Återkommer senare förutsatt att Alicia somnar som hon ska :)

Håller tummarna.

Får se om det går bättre idag? Försökte 3 gånger igår att få till ett inlägg, men varje gång jag skulle ladda upp inlägget hängde sig datorn så till slut gav jag upp. Skulle i alla fall gratta min lilla sötnos som fyllde 10 månader! Galet hur fort tiden går!

Idag skulle jag ha jobbat men mamma som brukar vara barnvakt åt Alicia ligger hemma o är fökyld så då pratade jag med jobbet o det blir jobb på torsdag istället. Förutsatt att mamsen mår bättre o orkar med sitt barnbarn försås :)

Idag har äntligen Bravida varit hit o bytt ut kompressorn som lät illa. Han skulle oxå sätta dit en slang o klä in hela rörsamlingen med nån slags kabeluppsamlare. Men dom grejerna hade han inte med sig så det fick bli en annan gång. Ska det vara så svårt att göra klart nån gång?!

Har målat lite ute i hallen idag. Det blev så ljust o fint så nu är jag nästan inne på att ha vitt istället för tapeter, men vi får se. Det blir ju lite roligare med tapeter. Åsså måste väl M få vara med o säga sitt oxå. Men det är jag bestämmer ändå i slutändan :)

Nä, ska gå o sussa nu. Imorrn ska jag o lillan på playdate så då gäller det att vara utvilad.
Ha det bra.

RSS 2.0