Kräsen unge :)

Har man inte världens galnaste dotter så säg?! Igår, som alla andra måndagar, var lillan hos mormor. När det vankades lunch kom det fram att hon tydligen är en jäkla matkritiker! Jag hade skickat med spagetti o köttfärssås, men det passade tydligen inte. När hon fick en tugga stoppade hon fingrarna i munnen, tog ut spagetti, kastade den på golvet o sa "pläp" (=skräp). Gullunge! :)

Jag har ett torp. Jag har haft det i ett antal år men kappt varit dit en gång per år. Nu har något hänt o vi får se hur det blir med det. Men om jag fortfarande har ett torp när det hela är klart lovar jag att jag ska försöka vara där mer. Älskar ju det där "rucklet" o vill inte att det ska vara ett "ruckel" nå mer. Det har helt klart potential!

Har faktiskt bakat en sorts kakor till kalaset på fredag. Imorrn börjar inte M förrän kl 1 så då ska jag försöka hinna göra åtminstone en sort till. Sen får det vara nog. Det är ju bara släkt o vänner som kommer, det är väl inget nobelkalas heller?!

Satt o kikade på lite gamla kort. Visst syns det väl vart Alicia ärvt sin skönhet?! Jag tror jag döör...! :)


Egentid.

Idag har jag o stumpan lunchat med Kicki. Alltid lika kul att ses. Fick lite ensamtid idag oxå. Lämnade Alicia hos farmor. Åkte hem o slöade en stund först innan jag tog mig i kragen o bakade åtminstone en sorts kaka. Det är ju nån det ska kalasas för nästa vecka :) Jag hann oxå med en snabb tripp på stan. Fyndade 4 tröjor för 230 kronor. Passade min plånbok perfekt :) Det är bra konstigt egentligen det här med ensamtid. Det är ju viktigt, men ändå har jag dåligt samvete varenda gång jag lämnar Alicia hos nån, om så bara för en liten stund. Inte för att jag tror hon mår dåligt, för det vet jag att hon inte gör. Men det känns som om jag smiter från min plikt. Antar att jag inte är ensam om att känna så, men det är ändå tråkigt att jag inte ska kunna slappna av när jag får egentid.

Imorrn har jag inget alls på schemat. Hoppas på lika fint väder som det varit idag i alla fall, då blir det nog lite utelek. Igår var det ju så himla fint väder så då var vi ute 1,5 timme innan läggdags o Alicia var alldeles salig. Hon tycker det är tokmysigt att vara ute o särskilt om det är andra barn ute i lekparken. Då kan hon sitta o kika hur länge som helst. Så vi håller tummarna...

Må så gott.

Tisdag

Idag har jag o lillan haft besök av "tant Kicki". Riktigt trevligt. Längesen vi sågs så det var kul att prata lite tok. Annars har vi inte gjort så mycket. Var ute i lekparken en stund o grävde i sanden. Det var så fint väder, men det blåste som attan så vi blev inte långvariga.

Uppdraget hemma nu för tiden är att få tokan att inse att det inte är farligt att gå med skor på fötterna. Utan skor så går det undan som bara den, men så fort hon får skor på sig så är det som om hon får cement på fötterna. Det går lite bättre nu, hon låg i hårdträning hemma hos mormor igår... :) Idag kom M hem med present åt lillan.



Underbart söta, rosa skor som hon faktiskt tog några steg med. Det finns nog hopp för henne oxå :)

Imorgon står läkarbesök på schemat. Vi fick ju göra ett besök på jouren för ett tag sen då det visade sig att Alicia förmodligen är allergisk mot ägg oxå. Imorrn ska vi alltså upp på provtagning o jag ska fråga om dom kan kolla pollen oxå. Tycker hon har kliat mycket i näsa o ögon ett tag. O inte förvånar det om hon skulle vara allergisk mot det med. Välkommen in i familjen din lilla stackare.. :) Lycklig är hon i alla fall ändå:




Sov gott!

Myshelg.

Har varit en härlig helg. I fredags styrde vi bilen mot Sundsvall. Fick ju som sagt en hotellnatt i julklapp av mamma o pappa. Med tillhörande barnvakt :) Hann med både Birsta o IKEA o en snabbsväng på stan men handlade inget särskilt. Det var mest bara skönt att strosa utan att känna sig stressad över att Alicia skulle tycka det blev tråkigt. Mötte upp Mia o Micke på kvällen för SUPERgo mat på Stekhuset. Satt o tjattrade o skrattade o hade det riktigt jäsigt. Funderade ett tag på att gå på bio efter det men insåg att det var skönare att sjunka ner i sängen på hotellet. O det var det verkligen! Bara låg o myste med chips o dricka o tittade på dålig TV visserligen, men... Sov en hel natt ostört o åkte sen ut på IKEA igen o handlade innan hemfärd. Vi skulle ha hyllor med oss hem som vi inte ville ha ligga i bilen över natten. Man vet ju aldrig...

Idag har det varit sådär skapligt väder. Var ute en stund i alla fall o plockade fram utemöbler o rensade lite i gruset o tog fram några krukor som det så småningom ska planteras i. Det kändes nästan som sommar. Om man blundade, vände ansiktet mot solen o bortsåg från att det blåste f*n så... :) Nästan...

Imorrn är det jobb igen. Eftersom det var annandag påsk förra måndan o stängt på jobbet, så har det varit lååångledigt. Känns lagom inspirerande att gå dit imorrn :( Kan inte förstå hur jag nånsin ska kunna jobba heltid igen, o absolut inte där! Vet inte vad det är, men det känns bara inte "rätt". Det löser sig nog, på ett eller annat sätt.

Snart blir lilltjejen 1 år. Känns heelt galet. Har det verkligen gått ett år sen jag gick hem från jobbet med en bautamage o inte ritkigt visste vad jag hade att vänta mig?! Har det verkligen gått ett år sen våran lilla vilding kom?! Kan inte förstå att den här lilla saken har biivit så stor!!

 


Nu ska jag sova. Jobbet väntar imorrn, o X antal att mail att gå genom antar jag...
Gonatt.

Recept

Här kommer receptet Cia:

Hurtbulle
4 dl (fiber)havregryn
1 liter mjöl
2 dl linfrö
2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
8 dl mild yoghurt (eller fil eller smaksatt yoghurt eller....)
1 dl flytande honung
1 dl lingonsylt
2 dl russin
Blanda alla torra ingredienser.
Rör i övriga ingredienser.
Klicka ner smeten i 2 avlånga, smorda formar.
Grädda i ca 45 minuter på 200 grader.

Så ser originalreceptet ut. I mitt bröd finns inga russin, M tror att man får eksem av det. Eller nåt... :) Det går säkert att blanda i nötter, pumpafrön eller så istället. Har tänkt prova med solroskärnor men glömmer alltid köpa hem. Men det är bara så lämpligt o så gott! Prova vettja!




Idag har det varit kalas hos mamsen. Det blev ett presentkort på Ticnet. Hade tänkt köpa biljett till nåt särskilt evenemang men det fanns absolut inget skoj att välja på. Så det blev såhär istället. Inte lika skoj, men då får hon i alla fall välja själv.  

Imorrn ska det bli klippning!!! Vet inte när det friserades senast o det behövs verkligen nu. Är så slitet i topparna sen senaste permanenten åsså skulle det behövas en frisyr :) Men lättskött ska den va´! Inget trams som kräver spray o plattång o tupering. Det har jag varken tid eller intresse till. Men samtidigt vill jag göra nåt nytt o kul. Vi får se vad det blir.
Nu kommer John Blund.
Gonatt!

Bakat med kärlek.

Mmm, imorse blev det nybakt. Gjorde limpor igår kväll så imorse fanns det (nästan) rykande färska mackor som väntade på oss. Smaskigt! Älskar det här brödet, det gör skäl för sitt namn; "Hurtbulle". :) Bara att röra ihop alla ingredienser o sen klicka ner det i formar. Klart! Kan lägga in receptet imorrn om nån vill ha!?

 
 


Igår var jag, M, systrarna o systers Peter o bowlade. Lillan lämnade vi hos mormor. Jag har inte bowlat på nästan 10 år, men fy fanken va skoj det var! Slog till med 151 poäng i första serien och av 3 spelade serier vann jag 2. Jag är SÅÅ bra!! :)

Imorrn fyller mamsen år så blir det kalas. Har fortfarande inte köpt present. Varför ska det vara så svårt?! Tror vi har kommit på´t nu i alla fall, men det känns inte helt 100. Kanske får nån uppenbarelse inatt så det blir jättebra.

Ska gå o sova nu. Måste sova så jag orkar fortsätta med ett hallprojekt som M kläckte idén till nu på kvällen. Duktig dåre! :) Jag har börjat men det krävs lite mer. Nyfiken nu?! Det kommer bilder så småningom. Om det blir bra :)
Sov gott.

Biljakt


Hur mycket bjuder du Jenny för att få veta vart denna bor? :)


För över ett år sen började jag o M så smått att leta bilnummer. Du vet, när man börjar på 001, fortsätter med 002 003 osv. Har inte direkt ägnat nån kraft åt det men så för en vecka sen såg jag 002 o grannen har 003 på sin bil så då kom jag lixom igång. Så var Jenny här i veckan o hon har kommit så långt som till 032. Vi var ute o gick o letade samtidigt på dom bilar vi mötte efter just vårt nummer. Jag lyckades hitta både 004 o 005. Jenny hittade bara 032, 038 o andra nummer i närheten. Så idag när jag var "på hemlig plats" :) så såg jag den. Jag blev så full i skratt. Så nu får vi se hur mycket den är värd :) Törs jag tillägga att jag tidigare idag såg 006? Det går framåt för vissa :)

Har ikväll varit i Mohed o ätit påskmat. O akta´re vad vi åt! Varför äter man alltid "för mycket"?! Men gott var det o nu dröjer det ju faktiskt till jul innan det blir sån mat igen.


Hela tjocka släkten samlade. Morfar o Maggan fick tyvärr inte plats med oss andra så dom fick ett eget romantiskt "table for two" :)




Avslutar kvällen med ett SÅÅ gott kort på Alicia o favoritkusin Holger. Dom har ju varit hemma i helgen o då blev det pusskalas :)

Glad Påsk!

Vilket väder det blev idag. Det var så fruktansvärt grått o disigt imorse men sen blev det så fint så... Syster o hennes sambo kom förbi o tog en promenix med oss i solen. SÅ skönt, har nog kunnat gå hela dan. Men dom hade bullar med sig så vi gick hem o fikade istället :)

Igår hade vi besök från Storstan. M´s bror m familj var uppe o firade påsk så dom, M´s mamma o mormor var hit o åt. Det blev dock ingen traditionell påskmiddag utan vi grillade. Både korv o kött med potatisratäng, couscous-sallad o grillade grönsaker till. Lagom till kaffet kom min mamma o pappa förbi oxå. Då blev det glass o fruktsallad. Mmmm, smaskens! Lillan var alldeles i extas över att ha sin 4 1/2 årige kusin här så hon somnade inte förrän 22.00. Låt mig tillägga, UTAN protest :)

Imorrn, är det påskmat hos mor o far som gäller. Då blir det traditionellt påskbord tror jag. Det är lagom med ETT sånt per påsk. Nästa vecka fyller min gamla mamma 50 år! :) Vill hon nog inte att jag berättar men men... :) Nu till problemet, vad köper man?!?!?! Alla förslag är bra förslag. Vill ju ge henne nåt "riktigt", men vad när hon inte önskar sig nåt?

Sitter just nu uppe i sovrummet o håller mig undan. M har nåra grabbar här o det blir lätt att man känner sig lite i vägen. Det är så skönt att man har 2 våningar så kommer man liksom ur vägen ganska lätt. M skulle aldrig kräva att jag "försvinner" men det kan vara ganska skönt att kunna surfa o kolla runt utan att känna att jag borde umgås med han istället. Nu hinner jag kolla alla bloggar jag följer, läsa mail, kolla tradera o sånt. Nog för att jag inte är som M, som skulle kunna sitta en hel dag o surfa. Vad fasiken gör karln?

Nåja, ska kika på One Tree Hill nu, har nåra avsnitt som jag inte hunnit se. Men dom är inte nerladdade! Dom... hm... bara fanns på datorn helt plötsligt :)

Ha en fortsatt bra påsk!
Alla ni som inte flygit till Blåkulla :)

Rullar tummarna.

Tänk vad tiden går fort när man har roligt! :) Vi har datahaveri o sitter mest av tiden nu tills dess att vi slutar. Jag har suttit o väntat på samtal i över 20 minuter nu o förhoppningsvis kommer det inga fler innan jag slutar. Folket brukar bli så glada när det blir sånt här strul o dom får sitta o vänta i telefonerna :)

Jaja, den som lever får se.
Ciao.

....

Så har då vildan äntligen somnat. Hon ville inte sova middag på eftermiddan o var sådär lagom trevlig sista timmen innan hon somnade :) Vad gör man med en unge som vägrar sova fastän hon är så trött så ögonen går i kors? Jo, man försöker roa med allt man kan komma på:


T.ex. så fick mamma hjälp att sortera strumpor. Eller hjälp o hjälp....? :)

Hoppas nu bara att hon sover ordentligt inatt. Utan att komma in till oss! Det verkar som om hon ärvt både min o M´s förmåga att komma in o sova hos mamma o pappa som vi hade när vi var små. O visst är det mysigt när hon ligger o snusar bredvid men det blir ju oxå lite trångt o varmt. Imorrn ska vi ju på kalas oxå så då hoppas jag hon är utvilad o glad. Systers sambo fyller år. O vad sjutton ger man en 22-årig kille i present?! Alla tips mottages gärna :)

Ska nu njuta lite av min glass här i ensamhet. M jobbar en trekvart till ungefär. Snart har vi långledigt tillsammans. Skönt!

Puss o kram.

Lovely!

Vår!! Ingen sol o så men så himla varmt o skönt ute. Tog en promenix med lillstumpan förut o det var alldeles ljummet i luften. Enda problemet är ju hur man ska klä sig o framför allt då hur mycket, eller lite, man ska klä Alicia. Hon ligger ju still o rör sig ju inte o blir varm som jag blir. Men å andra sidan så är hon ju så inlindad i filt så man vill ju inte att hon ska svettas ihjäl. Idag blev det i alla fall en tunn jacka o sticakde byxor utanpå vanliga outfiten o verkade inte varken kall eller varm så det lyckades nog idag i alla fall :)

Sitter nu o kikar runt lite på Tradera. Skulle vilja hitta dom där fynden som man läser i alla tidningar att alla gör! Jag vet ju i o för sig inte vad jag är ute efter men jag skulle kanske kunna hitta nåt skoj till Alicias rum som inte alla andra har i sina barnrum. Men vad?! Jaja, får väl kika runt lite till o se om nåt dyker upp.

Nu hojtar tokan. Mamma har suttit för länge vid datorn. Sådär en kvart eller så :) Alicia sitter bredvid, men det är inge skoj att inte ha full uppmärksamhet!

Nåja, på återseende.

Snorig

Satans jädra förkylning!! Den går bara runt runt o ger sig aldrig. Inte blir det bättre av att vi har en smittspridare av högsta rang i familjen heller antar jag :) Snorar o snörvlar men snart så är det äntligen dags för näsdroppar. Försöker hålla mig till en kvällsdos bara då jag har lite lätt för att bli beroende av dom jäklarna.

I lördags "firade" vi Earth Hour. Halv 9 släckte vi allt, tände massa ljus o myste i mörkret. Spelade Yatzy i skenet av tända ljus! Tokjäsigt! Borde man ju egentligen göra lite oftare. viktigt är det inte att häcka framför TV´n! Oftast finns ju inte ens något att titta på, man bläddrar bara mellan kanalerna o letar. Men jag antar att på lördag sitter vi där igen o letar efter nåt att se på.

Kan det vara så att våren faktiskt har kommit?! Törs egentligen inte tänka tanken o ännu mindre sätta den på pränt, men jag slängde ett öga på termometern nu innan jag lade mig o den visade på +8 grader!! Inte helt fel, då smälter ännu mer. Enda nackdelen är att om det fortsätter så får vi snart sjösätta en båt för att ta oss från ytterdörren ut till vägen. Börjar bli en hel del vatten efter att all snö smälter.

I helgen är det en tråkig helg. M jobbar hela helgen så är det nån som känner för att ta sig an mig o Alicia så är det bara att höra av sig :) Efter påsk har han i alla fall tagit ledigt så då blir det ledigt i 10 dar. Skönt! Då har jag tänkt att hallen ska bli så-gott-som-klar. Har bara inte upplyst M om mina planer :)

Ikväll tog vi oss äntligen i kragen o bokade hotell. Vi fick ju en hotellnatt av mamma o pappa i juklapp. Alicia ska få vara hos dom o vi får åka iväg o roa oss o sova ut :) Så nu är det äntligen bokat! Den 17e åker vi till Sundsvall o myser. Vi ska handla lite, sova mycket o äta go mat me goa Mia o Micke. Hoppas bara vi är lite friskare tills dess!

Nu är det John Blund som gäller.
Ha en bra helg alla kära o nära.

RSS 2.0